Materialets opbygning

Hvordan virker en typisk UDFORSK LIVET samling?

En typisk samling vil forløbe sådan:
• 1. film - stumfilm (10 minutter)
• Refleksion - hvad ville filmen? (5 minutter)
• Bibellæsning (2 minutter)
• 2. film - undervisningsfilm (15 minutter)
• Bibellæsning (3 minutter)
• Bibelstudie (25 minutter)

De to film undervejs er det primære oplæg til en samling sammen med bibellæsning. Den første film er en stumfilm, som vi kan reflektere over/spejle os i. Den anden film er en undervisningsfilm, som tager tråden op fra den første film og viser, hvad Bibelen siger om emnet. Du skal altså ikke forberede et oplæg før hver samling. Det er dog vigtigt, at du leder aftenen, så I holder retningen og kommer igennem punkterne inden for aftalt tid. Her kan du hente hjælp og inspiration i lederguiden.

I kan vælge at spise sammen inden, så I styrker fællesskabet og samtalen i gruppen, men det er op til den enkelte gruppe.

Hvad indeholder hver samling?

1. SAMLING: DEN GODE GUD
Ouverture
1. film (INTRO):  Glimt fra de seks historier, der fortælles i UDFORSK LIVET, og en introduktion til åbningsspørgsmålet: Hvad er den bedste gave, Gud kan give dig? 
2. film:  Udforsker Første Mosebog 1. 
 
2. SAMLING: DEN TROVÆRDIGE GUD

Hotel
1. film:  Kolonitidens Indien. En piges syn på hendes bedste ven ændrer sig uventet og for evigt. Er vi blevet bedraget til at tro på løgne om Gud? 
2. film: Udforsker Første Mosebog 3. 

3. SAMLING: DEN GAVMILDE GUD
Guld
1. film:  Den californiske guldjagt. En guldgraver risikerer sit liv i sin søgen efter guld. Hvor langt vil du gå for at få det, du elsker mest? 
2. film:  Udforsker Første Mosebog 12.
 
4. SAMLING: DEN BEFRIENDE GUD

Græsplæne
1. film:  Forstadskvarteret. En sen aften bliver en mand fanget af en reklamefilm, som får ham til at føle, at hans liv ville være komplet, hvis han bare havde den perfekte have. Har du nogensinde følt, at du er blevet bundet af dine ønsker? 
2. film: Udforsker Anden Mosebog 12. 
 
5. SAMLING: DEN TILGIVENDE GUD 

Geisha
1. film:  Japans edo-periode. En kvinde bliver tiltrukket af en anden tilværelse og forlader sin mand og familie på jagt efter det, som hun håber vil blive et mere spændende liv. Hvad håber du vil tilfredsstillelse dig i dit liv? 
2. film: Udforsker Johannesevangeliet 4. 
 
6. SAMLING: DEN LIVGIVENDE GUD

Berømthed
1. film: Los Angeles. En Hollywood-skuespiller har alt, men der er noget galt. Har du noget, som vil få dig til at føle, at livet ikke er værd at leve, hvis du mister det? 
2. film: Udforsker Første Korintherbrev 15. 
 
7. SAMLING: DEN GLADE GUD 

Rummet
1. film:  I kredsløb rundt om jorden. Da astronautens rumstation springer i luften, tænker han på dem, han elsker. Hvad er den bedste gave, Gud kan give dig? 
2. film: Undersøger Johannes’ Åbenbaring 21.