Hvad er Udforsk livet?

UDFORSK LIVET består af syv samlinger, der indeholder en kombination af korte film - taget rundt om i verden - og samtaler omkring bibeltekster. 

Hvad er idéen bag Udforsk Livet?
Vi vil alle gerne være lykkelige, men hvorfor er varig lykke så så svær at finde? Vi har alle små guder, der lover os så meget lykke, men leverer så lidt. UDFORSK LIVET udforsker bibelhistorien (skabelse, fald, forløsning, ny skabelse) og viser, hvordan vores dybeste længsel kun kan opfyldes i én person, Jesus Kristus. Den bedste gave, Gud kan give os, er sig selv. Det gjorde han ultimativt på Golgata.

Hvem er materialet beregnet til?
UDFORSK LIVET er designet til at tale stærkt til dem, der ikke anser sig for at være religiøse og aldrig har læst Bibelen. Men det kan også fremme gode diskussioner blandt mennesker, der kender Bibelen godt.
UDFORSK LIVET er lige så fleksibelt, som du er. Det er designet til at fungere på tomandshånd (Det kan være hjemme eller på en café, hvor I ser filmene på en telefon/tablet og diskuterer, hvad I har set) eller i større grupper, hvor I mødes på et større sted sammen. 

Hvad er de særlige kendetegn ved UDFORSK LIVET?
UDFORSK LIVET har fire særpræg:

 • I vesten kan vi ikke længere tage for givet, at mennesker kender til eller har læst i Bibelen – særligt ikke blandt unge.  UDFORSK LIVET giver mennesker en sammenhængende forståelse for, hvem Jesus er, og hvorfor han kom til verden. Deltagerne får et overblik over hele Bibelen – skabelse, fald, forløsning og ny skabelse – og ikke kun en lille bid af det samlede billedet. 
   
 • Mange tror ikke længere på, at Gud faktisk er en treenig Gud, som er åbenbaret i Bibelen. Materialet viser et aspekt af Guds vidunderlige karakter og arbejde gennem syv samlinger:

  Samling 1: Den gode Gud 
  Samling 2: Den troværdige Gud  
  Samling 3: Den gavmilde Gud 
  Samling 4: Den befriende Gud 
  Samling 5: Den tilgivende Gud
  Samling 6: Den livgivende Gud 
  Samling 7: Den glade Gud
   
 • UDFORSK LIVET forklarer synden som afgudsdyrkelse, fordi dette kan være lettere at anerkende hos postmoderne mennesker. Deltagerne begynder undervejs at reflektere over, at de tilbeder noget, uanset hvad det måtte være. Hvis ikke det er den levende Gud, som har skabt dem og giver dem alle gode ting i livet, vil deres valgte gud »spise dem i live« (David Foster Wallace). 
   
 • Da Nathan bringer David til omvendelse i 2 Sam 12, fortæller han ham en historie, som »fanger kongens samvittighed«. På samme måde indeholder UDFORSK LIVET en række kortfilm, der hjælper folk til at forstå den bibelske sandhed på en dybere og mere overbevisende måde.

Hvor skal jeg begynde?
Læs mere under Sådan kommer du igang.

Hvem står bag UDFORSK LIVET?
UDFORSK LIVET er udgivet af Forlagsgruppen Lohse. Materialet har været brugt i nogle år i Aarhus Bykirke før udgivelsen på dansk. UDFORSK LIVET er oversat fra den engelske version, Life Explored, og er gennemarbejdet, så det passer til en dansk evangelisk-luthersk kontekst.

Life Explored er skrevet af Barry Cooper og Nate Morgan Locke fra Christianity Explored Ministries, holdet bag den prisbelønnede Christianity Explored og Discipleship Explored-serie. 

Life Explored bliver præsenteret af Barry Cooper, Nate Morgan Locke og Rico Tice. Filmene er produceret og instrueret af Dot & Cross , hvis tidligere værker omfatter Tim Keller’s The Prodigal God, Francis Chans Basic og Nooma serien.
 

UDFORSK LIVET består af syv samlinger, der indeholder en kombination af korte film - taget rundt om i verden - og samtaler omkring bibeltekster.

Videofilm til 1. samling:
Filmen er glimt fra de seks historier, der fortælles i UDFORSK LIVET, og er en introduktion til åbningsspørgsmålet: Hvad er den bedste gave, Gud kan give dig?